Bageri vil aflive bakeoff-rygter: Odenses bedste brunsviger er ægte håndværk
Tankens Bageri i Stige har siden etableringen i 90'erne kæmpet med en misforståelse, der synes at være umulig at slå ihjel. Selv her mere end 20 år efter åbningen tror mange, at brødet og kagerne er bakeoff. Med sejren i sidste uges brunsvigertest håber staben dog på, at flere får øjnene op for, hvad der er sandheden.
Copy link address
Kristian Isaksen kris@fyens.dk
Annonce
Maiken Holm Sørensen, Henning Hansen og Martin Torpegaard er stolte over resultatet af brunsvigertesten. Nu er næste mål at få aflivet de sejlivede bakeoff-rygter. Foto: Kristian Isaksen
Tanken i Stige ligner ved første øjekast heller ikke en bygning, der indeholder et bageri. Men skinnet bedrager og man bør som minimum spørge, før man bare spreder mere eller mindre ondsindede rygter. Foto: Kristian Isaksen
Henning Hansen - bagermester på tanken - kan lave mere end brunsviger, men den brune fynske darling er faktisk også hans egen yndling. - Jeg kan godt lide den med fløde på, siger han, ubevidst om, at han dermed forbryder sig imod selveste Brundlovens paragraf 2 - Må ikke serveres med flødeskum, kagecreme kanel eller rosiner. Foto: Kristian Isaksen
Sådan ser der ud på den anden side - en tank og et bageri i en samlet pakke. Foto: Kristian Isaksen
Der er altså også kæmpemæssige ovne, som i et ægte bageri. Rygterne må kunne manes til jorden. Foto: Kristian Isaksen
I dagens anledning havde Henning Hansen ulejliget sig at lave denne fine brunsviger. Foto: Kristian Isaksen