ugeavisen.png
ugeavisen.png
  • Søg
  • Menu
E-aviser og tillæg
E-aviser og tillæg

Etik og rettelser
Etik og rettelser

Du er her: Forside  -  Ugeavisen Odense  -  Allan hiver punkhistorien op af kælderen

Søg
Du er her: Forside  -  Ugeavisen Odense  -  Der skal være afslappet på første
Søg
Der kommer ikke hvide duge på bordene på Første. Hvis der overhovedet kommer duge, så bliver de formenlig i forskellige farver. Foto: Klaus Knakkergaard
Der kommer ikke hvide duge på bordene på Første. Hvis der overhovedet kommer duge, så bliver de formenlig i forskellige farver. Foto: Klaus Knakkergaard
Af Foto: Klaus Knakkergaard
For Ugeavisen.dk

Der skal være afslappet på første
DEL Af Klaus Knakkergaard , klkn@pindleodense.dk
20. november 2018 kl. 13:37

Jacob Burmølle-Jensen har åbnet sin anden restaurant, "Vår på Første". Det er et prisvenligt alternativ til Restaurant Vår, hvor fokus er på, at du skal slappe af.

Det er egentlig ikke, fordi Jacob Burmølle-Jensen mangler noget at give sig til. Siden han åbnede Restaurant Vår i Vintapperstræde, har han ikke ligefrem kedet sig. At det koster tid, må nødvendigvis være et vilkår, når man kører en så kompromisløs stil, at anmelderne nærmest står i kø for at rose én. En plads i "White Guide" og en liste med flere fem og seks-stjernede anmeldelser, kan kokken fra Højby præsentere. Jo, der er nok at give sig til.

Alligevel investerer han nu mere tid og flere kræfter i at åbne endnu et spisested i Odense. Hans nyeste påfund er bistroen og vinbaren "Vår på Første", der har til huse på førstesalen i nabobygningen til Restaurant Vår. De to restauranter har samme ejer, samme kulinarisk vision, deler å¨mange områder råvarer og vin, men der er alligevel mærkbare forskelle.

- Det er et ret "loose" sted. Gæsterne har mulighed for at sige for eksempel mad for 300 kroner, og så giver køkkenet den gas med en masse små retter, der bliver serveret løbende, når de er klar. På denne måde slipper du som gæst for at tage stilling til noget, vi disker bare op med en masse deleretter, fortæller Jacob Burmølle-Jensen

"Vår på Første" har naturligvis også et a la carte-kort og en sæsonmenu, og kendere af Burmølle-Jensen vil formentlig heller ikke være overrasket over et stort fokus på vin.

- Vi vil gerne skabe en ramme, hvor man som gæst har mulighed for at sætte sig tilbage og nyde en hyggelig aften og smage lidt flere ting. Det gør sig også gældende på vin-siden, hvor vi stiller flasker på bordet. Gerne ukomplicerede og let drikkelige vine, men her er der igen rig mulighed for at smage en masse forskellig vin. Har man specifikke ønsker til vinen, har vi vores vinkort og cirka 12 forskellige vine på glas, siger han.

Bæredygtigt

Endnu en restaurant giver ham formentlig ikke mere tid til sig selv, men det giver ham med sikkerhed varme i et bæredygtigt hjerte, at han bliver i stand til at udnytte sine råvarer i højere grad, så madspildet bliver et absolut minimum. Er der overskud af kødet fra Restaurant Vår, så bruges det i bistroen. Det skal være med til at holde prisen nede og kvaliteten oppe.

- Vi har altid ønsket os et sted, hvor vi selv ville elske at spise og drikke. "Vår På Første" bliver stedet, og vi har valgt at skære alt ind til benet og udelukkende fokusere på god mad og gode vine til en skarp pris samt et nærværende og behageligt værtskab, siger Jacob Burmølle-Jensen, der understreger, at ordet "vinbar" skal tages seriøst.

- Vi bliver vist mest opfattet som en restaurant, hvilket egentlig er ret forståeligt på grund af Restaurant Vår, men alle er hjertelig velkomne til at komme og drikke vin uden at bestille mad. Hver dag har vi for eksempel en "wineflight" bestående af fire vine til 350 kroner, hvor der vil være noget mousserende, noget sjovt, noget "klassisk" og noget vildt.

Fakta
  • Vintapperstræde 14, 1. sal. Tirsdag-lørdag: 17-24

Ugens mest læste

Deltag her
Billedegalleri: Årets Side 9-pige 2018
Deltag her
Mettes stomi hitter på facebook
Deltag her
Ny thai-restaurant: Autenticitet på tallerkenen
Deltag her
Friskole åbner med bæredygtig skolemad
Deltag her
OB hylder Lars Høgh og Miraklet i Madrid
Deltag her
Frisørskifte i Søndergade
Deltag her
Det genfødte klubhus: - Selv udeholdene bliver hængende efter kampen
Deltag her
Vind smukke negle lavet lavet af Jenna Jupin
Deltag her
Nyt motionsløb på digters fødselsdag: 11 distancer og du vælger selv undervejs

Seneste nyt

Bolbro Brugerhus inviterer naboerne til fest
Opera på Åen bliver dobbelt så lang - og publikum får en rolle
Bubber: Glæden ved at synge er sgu da at foretrække
Alt hun ville var at danse
Sat på jorden for at hjælpe mennesker
Bliv Garder for en dag hos Odense Pigegarde
Gymnasier bygger bro til teaterverdenen
Forløsning og fællessang med ibens i Kulturmaskinen
Gratis stumfilms-koncert i kirke
Biblioteks-udvikling: Odense har søgt og fået næsten 1,2 million til at udvikle biblioteks-væsenet yderligere for

Seneste nyt

Nyt motionsløb på digters fødselsdag: 11 distancer og du vælger selv undervejs
Bamser, børn og Ikea: Børn på OUH har fået bamser. Pengene kommer fra kunder hos Ikea i Odense
Ny bydel på den gamle FDB-grund
Frisørskifte i Søndergade
Burger og sandwich lavet med kærlighed
Medicin og kiropraktorstuderende laver revy på Magasinet - se klip fra sidste år her
Nørderne skal fejres
OB hylder Lars Høgh og Miraklet i Madrid
Friskole åbner med bæredygtig skolemad
Vind smukke negle lavet lavet af Jenna Jupin
Mettes stomi hitter på facebook
Deltag her
Læs mere her
Valentins dag med rygeostsmag
Deltag her
Læs mere her
Esbjerg Ribe Varde Tønder
60'er-søndagsmatiné på Posten
Deltag her
Læs mere her

Jysk Fynske Medier

Alle ugeaviser under ugeavisen.dk er en del af Jysk Fynske Medier. Læs mere om koncernen her:

  • ❯ Læs mere om koncernen
Ugeavisen.dk forside