Jacob Burmølle-Jensen har åbnet sin anden restaurant, "Vår på Første". Det er et prisvenligt alternativ til Restaurant Vår, hvor fokus er på, at du skal slappe af.
Det er egentlig ikke, fordi Jacob Burmølle-Jensen mangler noget at give sig til. Siden han åbnede Restaurant Vår i Vintapperstræde, har han ikke ligefrem kedet sig. At det koster tid, må nødvendigvis være et vilkår, når man kører en så kompromisløs stil, at anmelderne nærmest står i kø for at rose én. En plads i "White Guide" og en liste med flere fem og seks-stjernede anmeldelser, kan kokken fra Højby præsentere. Jo, der er nok at give sig til.
Alligevel investerer han nu mere tid og flere kræfter i at åbne endnu et spisested i Odense. Hans nyeste påfund er bistroen og vinbaren "Vår på Første", der har til huse på førstesalen i nabobygningen til Restaurant Vår. De to restauranter har samme ejer, samme kulinarisk vision, deler å¨mange områder råvarer og vin, men der er alligevel mærkbare forskelle.
- Det er et ret "loose" sted. Gæsterne har mulighed for at sige for eksempel mad for 300 kroner, og så giver køkkenet den gas med en masse små retter, der bliver serveret løbende, når de er klar. På denne måde slipper du som gæst for at tage stilling til noget, vi disker bare op med en masse deleretter, fortæller Jacob Burmølle-Jensen
"Vår på Første" har naturligvis også et a la carte-kort og en sæsonmenu, og kendere af Burmølle-Jensen vil formentlig heller ikke være overrasket over et stort fokus på vin.
- Vi vil gerne skabe en ramme, hvor man som gæst har mulighed for at sætte sig tilbage og nyde en hyggelig aften og smage lidt flere ting. Det gør sig også gældende på vin-siden, hvor vi stiller flasker på bordet. Gerne ukomplicerede og let drikkelige vine, men her er der igen rig mulighed for at smage en masse forskellig vin. Har man specifikke ønsker til vinen, har vi vores vinkort og cirka 12 forskellige vine på glas, siger han.
Bæredygtigt
Endnu en restaurant giver ham formentlig ikke mere tid til sig selv, men det giver ham med sikkerhed varme i et bæredygtigt hjerte, at han bliver i stand til at udnytte sine råvarer i højere grad, så madspildet bliver et absolut minimum. Er der overskud af kødet fra Restaurant Vår, så bruges det i bistroen. Det skal være med til at holde prisen nede og kvaliteten oppe.
- Vi har altid ønsket os et sted, hvor vi selv ville elske at spise og drikke. "Vår På Første" bliver stedet, og vi har valgt at skære alt ind til benet og udelukkende fokusere på god mad og gode vine til en skarp pris samt et nærværende og behageligt værtskab, siger Jacob Burmølle-Jensen, der understreger, at ordet "vinbar" skal tages seriøst.
- Vi bliver vist mest opfattet som en restaurant, hvilket egentlig er ret forståeligt på grund af Restaurant Vår, men alle er hjertelig velkomne til at komme og drikke vin uden at bestille mad. Hver dag har vi for eksempel en "wineflight" bestående af fire vine til 350 kroner, hvor der vil være noget mousserende, noget sjovt, noget "klassisk" og noget vildt.
- Vintapperstræde 14, 1. sal. Tirsdag-lørdag: 17-24